czwartek, 15 marca 2012
Mega dietetyczne ciastka z musli
Po zrobiemiu kruchych ciasteczek zostały mi białka. Miałam ochotę na coś słodkiego, zdrowego i zbożowego... Szybko zaimprowizowane ciasteczka były gotowe po 20 minutach i były pyszne! Lekkie, pełne zbóż, słodkie i nie idą w boczki! Ciacha robiłam na oko więc podaje przybliżone porcje. Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
2 białka
2 łyżki cukru brzozowego, fruktozy (lub ok. 40 g cukru pudru)
ok. 150 g wielozbożowego musli
Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać cukier, ksylitol, słodzik - co kto preferuje. Wymieszać. Następnie dosypać musli. Mieszanka musi być gęsta.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać niewielkie porcje. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut - na złoty kolor.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądają ciekawie:) Może wypróbuję, bo widzę zachęcająco mało składników:D
OdpowiedzUsuńooooo - niezły patent. Chyba bym nie wpadła :)
OdpowiedzUsuńKRADNĘ!!! :)
mniam, zrobiłam i są pycha!
OdpowiedzUsuńpycha! zamiast cukru z przepisu dodałam stevię i poł łyżki cukru brązowego, wtedy ciastka były ładnie brązowe :)
OdpowiedzUsuńBez cukru- sprobuje ;)
OdpowiedzUsuń