czwartek, 15 marca 2012

Mega dietetyczne ciastka z musli



Po zrobiemiu kruchych ciasteczek zostały mi białka. Miałam ochotę na coś słodkiego, zdrowego i zbożowego... Szybko zaimprowizowane ciasteczka były gotowe po 20 minutach i były pyszne! Lekkie, pełne zbóż, słodkie i nie idą w boczki! Ciacha robiłam na oko więc podaje przybliżone porcje. Gorąco polecam!

SKŁADNIKI:
2 białka
2 łyżki cukru brzozowego, fruktozy (lub ok. 40 g cukru pudru)
ok. 150 g wielozbożowego musli



Białka ubić na sztywną pianę. Do piany dodać cukier, ksylitol, słodzik - co kto preferuje. Wymieszać. Następnie dosypać musli. Mieszanka musi być gęsta.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i łyżką nakładać niewielkie porcje. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 10 minut - na złoty kolor.



5 komentarzy:

  1. Wyglądają ciekawie:) Może wypróbuję, bo widzę zachęcająco mało składników:D

    OdpowiedzUsuń
  2. ooooo - niezły patent. Chyba bym nie wpadła :)
    KRADNĘ!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha! zamiast cukru z przepisu dodałam stevię i poł łyżki cukru brązowego, wtedy ciastka były ładnie brązowe :)

    OdpowiedzUsuń