czwartek, 10 maja 2012
Sałatka z krewetkami i mozzarellą
Szybka i prosta sałatka, lekka i niskokaloryczna w typowo włoskim klimacie....
SKŁADNIKI (na 2 porcje):
150 g mixu różnych sałat
8-10 szt pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli light
około 10-12 średniej wielkości gotowanych krewetek
SOS:
pestki z połowy granatu
1 łyżeczka miodu
2 łyżeczki octu winnego
5 łyżeczek oliwy z oliwek
Sałatę umyć, osuszyć i przełożyć do salaterki. Na sałacie rozłożyć połówki pomidorków koktajlowych.
Mozzarellę pokroić w kosteczkę i położyć na pomidorkach. Na samym wierzchu układamy sparzone krewetki.
Składniki sosu wlać do słoiczka, zamknąć i potrząsać kilkanaście sekund do połączenia składników.
Sosem polać sałatkę i podawać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Musze powiedziec, ze intrygujace to polaczenie krewetek z mozzarella.
OdpowiedzUsuńMorska salatka! Zapowiada się smakowicie!
OdpowiedzUsuń