wtorek, 5 czerwca 2012

Sałatka z truskawkami i wędzonym łososiem




Lubię nietypowe połączenia smaków i ta sałatka jest wynikiem kolejnego eksperymentu kulinarnego. Bardzo lekka, zdrowa i efektowna. Dla odważnych :)


SKŁADNIKI:
łosoś wędzony w plastrach
truskawki świeże
rukola
zielony, marynowany pieprz
kilka kropli octu balsamicznego



Łososia układamy na talerzu z kawałkami truskawek, rukola i posypujemy zielonym pieprzem. Przed podaniem można polać kilkoma kroplami octu balsamicznego.



4 komentarze:

  1. Nigdy nie próbowałam, ale wierzę, że to połaczenie musi smakowac!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda wspaniale, jednak jeszcze nie dojrzałam do łososia z truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jadłam u koleżanki - rewelacja! Ona dodała jeszcze winogrona bez pestek

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłem u koleżanki na imieninach. Trochę inaczej podany, bo w słoiczkach kateringowych. Rewelacja zarówno ze względu na smak jak i wygląd.

    OdpowiedzUsuń