sobota, 22 września 2012
Sałatka z figami i mozzarellą na liściach szpinaku
Sałatka z figami i mozzarellą podana na liściach szpinaku czyli figowe caprese :)
Figi doskonale komponują się z mozzarellą, a szpinak dodaje sałatce charakteru. Przepyszne danie - mogące być przystawką lub smacznym i lekkim drugim śniadaniem.
Gorąco polecam to zestawienie.
SKŁADNIKI:
2 figi
1 kulka mozzarelli
liście szpinaku (ew.sałata)
opcjonalnie: orzeszki figi do posypania i oliwa
Figi i mozzarelle delikatnie pokrój w plastry i poukładaj naprzemiennie na liściach szpinaku.
Można posypać podprażonymi orzeszkami pinii i polać oliwa z oliwek.
Podawaj natychmiast.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ciekawe zestawienie. Mam wrażenie, że by mi zasmakowało ;)
OdpowiedzUsuńwygląda super;)
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie pomyślała, żeby to razem połączyć, ale wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńzaskoczyłaś mnie :)
OdpowiedzUsuńNie dość że pyszne to pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńfigi cudne figi!:) kocham takie połączenia
OdpowiedzUsuńw życiu fig jeszcze nie jadłam..
OdpowiedzUsuńPycha!
OdpowiedzUsuń