sobota, 15 września 2012

Tost z figami i oscypkiem


Sobotnie śniadanie...dzisiaj także ciepłe i także tost, ale w wersji bardziej wykwintnej. W końcu weekend! Takie połączenie bardzo nam smakowało. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:
Chleb tostowy
plasterki oscypka
figi


Na kawałku chleba tostowego połóż plasterki oscypka i figi. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

SMACZNEGO :)



13 komentarzy:

  1. Nie jadłam takich tostów, ale wyglądają co najmniej smacznie. Może dziś upoluję figi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie miałam okazji nawet posmakować fig, a już nawet nie mówię nic o takich pysznych tostach.

    OdpowiedzUsuń
  3. Akurat oscypek tylko na ciepło mi smakuje, a figi jadłam przedwczoraj pierwszy raz;)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetne połączenie ! ja jadłam z oscypkiem i granatem ale to inna bajka xd wybróbuję napewno!

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiego połączenia nie próbowałam, ale brzmi świetnie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. koniecznie! figi są przepyszne a w połączeniu ze słonym oscypkiem... bajka

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawe połączenie :) Uwielbiam zarówno figi jak i oscypka, więc powinno się u mnie sprawdzić :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale cudowne połączenie! szkoda, że nie mam dostępu do oscypków, a tak je lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jadłam dzisiaj figi na kanapki! <3 uwielbiam je!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wyglądają niesamowicie apetycznie, muszę w końcu zakupić figi :)

    OdpowiedzUsuń
  11. odważne połączenie smakowe! wręcz uwielbiam takie dziwne zestawienia, smakują mi najbardziej! mniammm

    OdpowiedzUsuń
  12. Słony oscypek, słodkawe figi... mniam !

    OdpowiedzUsuń