wtorek, 6 listopada 2012
Lekkie serowe pan cakes
Lekkie pan cakes na chudym serku, smażone bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej... Bardzo smaczne śniadanko lub przepyszny podwieczorek. Polecam z musem jabłkowym lub gruszkowym. Pycha.
SKŁADNIKI:
2 jajka
1 łyżka cukru brzozowego lub fruktozy
200 g chudego serka homogenizowanego
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na pianę.
Żółtka, cukier, mąkę i serek razem zmiksuj. Ciasto delikatnie połącz z ubitym białkiem.
Smaż placki na gorącej patelni - polecam smażenie bez tłuszczu na patelni teflonowej lub ceramicznej. Uwaga - szybko się przypiekają.
http://www.durszlak.pl/akcje-kulinarne/placki-placuszki-pancakesy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O proszę, jaka zdrowa wersja amerykańskich proszkowych pancaków. Ekstra!
OdpowiedzUsuńAle pyszności! :)
OdpowiedzUsuńRobię często podobne i muszę powiedzieć że to jedne z moich ulubionych pancakes :) Lekkie, delikatne, kremowe...
OdpowiedzUsuńale pychota!
OdpowiedzUsuńmuszę je kiedyś zrobić!
jak smacznie ,lubię takie proste i pyszne placuszki ;d
OdpowiedzUsuńplacuszki na serku, pycha :)
OdpowiedzUsuńsmacznie;)
OdpowiedzUsuń