wtorek, 6 listopada 2012

Lekkie serowe pan cakes




Lekkie pan cakes na chudym serku, smażone bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej... Bardzo smaczne śniadanko lub przepyszny podwieczorek. Polecam z musem jabłkowym lub gruszkowym. Pycha.


SKŁADNIKI:
2 jajka
1 łyżka cukru brzozowego lub fruktozy
200 g chudego serka homogenizowanego
4 łyżki mąki pełnoziarnistej


Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na pianę.
Żółtka, cukier, mąkę i serek razem zmiksuj. Ciasto delikatnie połącz z ubitym białkiem.
Smaż placki na gorącej patelni - polecam smażenie bez tłuszczu na patelni teflonowej lub ceramicznej. Uwaga - szybko się przypiekają.



http://www.durszlak.pl/akcje-kulinarne/placki-placuszki-pancakesy

7 komentarzy:

  1. O proszę, jaka zdrowa wersja amerykańskich proszkowych pancaków. Ekstra!

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię często podobne i muszę powiedzieć że to jedne z moich ulubionych pancakes :) Lekkie, delikatne, kremowe...

    OdpowiedzUsuń
  3. ale pychota!
    muszę je kiedyś zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  4. jak smacznie ,lubię takie proste i pyszne placuszki ;d

    OdpowiedzUsuń
  5. placuszki na serku, pycha :)

    OdpowiedzUsuń