poniedziałek, 14 stycznia 2013

Kokosowe płatki ryżowe z musem jabłkowym


Pyszne, rozgrzewające śniadanie na zimowe, mroźne dni. Błyskawiczne płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, musem jabłkowym i ciepłym mlekiem. Pychota :)

SKŁADNIKI:
3 łyżki płatków ryżowych np. Kupiec
1 szklanka mleka
2 łyżeczki wiórków kokosowych
2 łyżki musu jabłkowego
opcjonalnie: miód lub cukier brzozowy

Mleko zagotuj. Do gorącego mleka dodaj płatki ryżowe i wiórki kokosowe i gotuj 2 minuty ciągle mieszając. Zdejmij z ognia, dodaj mus jabłkowy i w razie konieczności dosłodź do smaku.

Smacznego :)



9 komentarzy:

  1. Zdrowe, lekkie i smaczne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne :) muszę sobie takie płatki kupić i zaserwować takie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszności muszę zapisać sobie przepis.zapraszam na mojego bloga , odchudzam się od 2 tygodni , mam nadzieje ze będziesz mnie wspierała !
    bd do ciebie często zaglądała :) u mnie nowy post na temat motywacji ,wyprzedaży i przepis ,może ciebie zainteresuje mój post . Pozdrawiam http://perfektbin.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. najlepsze potwierdzenie na to, że lekkie może być też smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dobre te płatki? bo przymierzam się od dłuższego czasu do kupna ;)

    http://emptytaste.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. już wiem co zrobię sobie jutro na śniadanie;)

    OdpowiedzUsuń
  7. mniam , muszę je spróbować ;d

    OdpowiedzUsuń
  8. Super pomysł na śniadanie na pewno niedługo spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jedna z moich ulubionych pozycji śniadaniowych! przy okazji utylizuję zapasy dżemu dyniowego :)

    OdpowiedzUsuń