piątek, 11 stycznia 2013
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą
Roladki z kurczaka nadziewana szpinakiem i ricottą, ugotowane na parze.
Bardzo lekkie, dietetyczne i pyszne danie. Kurczak dzięki gotowaniu na parze jest wilgotny i soczysty, a szpinak z ricottą to połączenie doskonałe! Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
2 duże piersi z kurczaka
150 g świeżego szpinaku
60 g ricotty
sól
pieprz
czosnek
łyżka oliwy
Piersi kurczaka umyj, osusz i natnij wzdłuż tworząc z mięsa kotlecik w kształcie serca. Lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć szpinak. Podduś kilka minut, dopraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia. Do szpinaku dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj. Masę szpinakową nałóż na środek kotletów, dokładnie złóż i zepnij wykałaczkami. Przygotowane roladki gotuj na parze około 20-25 minut.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pysznie wyglądają:D wszystko ze szpinakiem smakuje wyśmienicie:D
OdpowiedzUsuńmniam , poezja po prostu , nie ma to jak dodatek szpinaku ;D
OdpowiedzUsuńmmmm, pyszności... muszę, muszę je sobie raz przygotować na obiad :D
OdpowiedzUsuńSpróbuję na pewno, uwielbiam połączenie szpinaku z kurczakiem!
OdpowiedzUsuńmam pierś, mam szpinake, nie mam ricoty i wiem już co jutro zrobię na obiad :)
OdpowiedzUsuńwygladają smakowicie;)
OdpowiedzUsuńidealny przepis dla mnie ... uwielbiamy piersi kurczaka faszerowane szpinakiem , ale jeszcze nie robiłam tego dania w wersji dietetycznej ... zainspirowałaś mnie :):)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i mam nadzieję, że tak też smakuje, ponieważ zamierzamy wykorzystać przepis i zrobić roladki na jutrzejszy obiad.
OdpowiedzUsuń