wtorek, 22 stycznia 2013
Sałatka z krewetkami na ciepło
Prosta sałatka z krewetkami i pomidorkami - idealna na ciepło. Lekka, zdrowa i smaczna - świetnie smakuje podana natychmiast po przygotowaniu, z krewetkami prosto z patelni.
Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
1 op. mixu sałat
200 g krewetek tygrysich
kilka pomidorków koktajlowych
oliwa z oliwek
sok z cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżka posiekanej pietruszki
Przygotuj krewetki - oczyść lub rozmroź. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Lekko zeszklij i dodaj krewetki. Podsmaż przez 2 minuty, dodaj pietruszkę oraz pokrojone na pół pomidorki koktajlowe.
Podsmaż razem przez kolejne 2 minuty i zdejmij z ognia.
Na talerzu rozłóż sałaty, spryskaj cytryną i oliwą z oliwek.
Krewetki z pomidorkami rozłóż na sałacie i podawaj.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Od rana kusisz - piękne kolory i fajne składniki to zdecydowanie świetna propozycja.
OdpowiedzUsuńuwielbiam krewetki!
OdpowiedzUsuńcoś czuję że by mi ona zasmakowała;)
OdpowiedzUsuńdziś ją robię :)
OdpowiedzUsuń