czwartek, 24 stycznia 2013

Spaghetti z warzywami


Spaghetti z warzywami - zdrowa i pyszna dawka energii. Dla mnie to posiłek idealny przed treningiem, a także dobry sposób na przemycenie warzyw dla dziecka ;)
Proste w wykonaniu, szybki i smaczne :)



SKŁADNIKI:
200 g makaronu spaghetti (użyłam tri colore z mąki durum)
1 cukinia
3 marchewki
1/2 papryki czerwonej
4 pomidory suszone
olej do smażenia
rozmaryn świeży
opcjonalnie: starty parmezan do posypania




Makaron ugotuj al dente. Odcedź. Marchew obierz, odetnij końce, paprykę oczyść.
Cukinię, marchew, paprykę i pomidory pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć warzywa i krótko przesmaż, dodaj odrobinę wody.Pod koniec możesz dodać listki rozmarynu. Warzywa podduś chwilę, by były al dente.
Do warzyw dorzuć makaron i delikatnie wymieszaj. Przełóż na talerz i posyp startym parmezanem.



7 komentarzy:

  1. Same najlepsze rzeczy w tym daniu :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię, zazwyczaj daję tylko cukinię, marchew, szalotkę i seler naciowy.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, uwielbiam spaghetti! Dobrze, że dodałaś przepis, bo moje bezmięsno-pomidorowe zaczęło mnie już nudzić ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. "spaghetti" z warzyw to świetne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne i lekkie danie,właśnie kupiłam w Lidlu pełnoziarnisty makaron i robię wg.tego pysznego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zrobiłam, wyszło pyszne :) Uwielbiam makaron i uwielbiam warzywa, rewelacyjne danie i jak ślicznie wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń