czwartek, 7 lutego 2013
Pasta z makreli i jajek - wersja dietetyczna
Pasta z makreli to zdrowa i odżywcza propozycja do różnego rodzaju kanapek, faszerowanych jaj czy pomidorów. Rewelacyjnie smakuje na świeżym chlebku, ale także solo lub w wydrążonym pomidorku. Propozycja, którą wielu z Was zna - dzisiaj moja wersja dietetyczna :)
Polecam :)
SKŁADNIKI:
1 średnia wędzona makrela
2 jajka
2 małe ogórki konserwowe
1 łyżka posiekanej pietruszki
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego light)
sól i pieprz
Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Makrele obierz z ości i rozdrobnij widelcem na bardzo małe kawałki.
Jajka i ogórki pokrój na bardzo małą kostkę, dodaj makrelę, posiekaną pietruszkę oraz jogurt. Dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw by składniki się "przegryzły".
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jedna z moich ulubionych kombinacji na temat past :))
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda na kanapce, też często robię sama takie pasty:)
OdpowiedzUsuńNajlepsza pasta jaka istnieje! Chyba nic jej nie pobije <3
OdpowiedzUsuńuwielbiam makrelę ;)
OdpowiedzUsuńW dzieciństwie jadłam ją niemal codziennie :D chyba czas będzie ją zrobić.
OdpowiedzUsuńuwielbiam pastę z makreli i bardzo często ją robię!:) jest rewelacyjna!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty!!! Zapraszam na mojego raczkującego kulinarnego bloga!:)
OdpowiedzUsuńbardzo mi smakują takie rybne pasty - mniam !
OdpowiedzUsuńo! ja też ostatnio wrzuciłam do siebie na bloga przepis na pastę z makreli i jajek :) widzę, że mamy podobne smaki ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie, dziś wypróbuję przepis :-)
OdpowiedzUsuń