czwartek, 7 lutego 2013

Pasta z makreli i jajek - wersja dietetyczna




Pasta z makreli to zdrowa i odżywcza propozycja do różnego rodzaju kanapek, faszerowanych jaj czy pomidorów. Rewelacyjnie smakuje na świeżym chlebku, ale także solo lub w wydrążonym pomidorku. Propozycja, którą wielu z Was zna - dzisiaj moja wersja dietetyczna :)
Polecam :)


SKŁADNIKI:
1 średnia wędzona makrela
2 jajka
2 małe ogórki konserwowe
1 łyżka posiekanej pietruszki
3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego light)
sól i pieprz


Jajka ugotuj na twardo i ostudź. Makrele obierz z ości i rozdrobnij widelcem na bardzo małe kawałki.
Jajka i ogórki pokrój na bardzo małą kostkę, dodaj makrelę, posiekaną pietruszkę oraz jogurt. Dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i odstaw by składniki się "przegryzły".


Smacznego :)



10 komentarzy:

  1. Jedna z moich ulubionych kombinacji na temat past :))

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie wygląda na kanapce, też często robię sama takie pasty:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepsza pasta jaka istnieje! Chyba nic jej nie pobije <3

    OdpowiedzUsuń
  4. W dzieciństwie jadłam ją niemal codziennie :D chyba czas będzie ją zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam pastę z makreli i bardzo często ją robię!:) jest rewelacyjna!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie pasty!!! Zapraszam na mojego raczkującego kulinarnego bloga!:)

    OdpowiedzUsuń
  7. bardzo mi smakują takie rybne pasty - mniam !

    OdpowiedzUsuń
  8. o! ja też ostatnio wrzuciłam do siebie na bloga przepis na pastę z makreli i jajek :) widzę, że mamy podobne smaki ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda pysznie, dziś wypróbuję przepis :-)

    OdpowiedzUsuń