wtorek, 19 lutego 2013
Płatki ryżowe na mleku z owocami
Płatki ryżowe na mleku z owocami to moje śniadanie z dzieciństwa - idealne na tą porę roku i aurę za oknem... Płatki można przygotować na mleku, wodzie czy soku owocowym z najróżniejszymi dodatkami. Ja dodałam odrobinę musu jabłkowego do płatków i cynamonu oraz kilka owoców znalezionych w lodówce.
Pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie. Zapewni niezbędną energię do walki z zimą ;) Polecam gorąco!
SKŁADNIKI:
50 g płatków ryżowych Kupiec
1 szklanka mleka
2 łyżeczki cukru brzozowego (lub innego dowolnego)
2 łyżki musu jabłkowego
1/4 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka pestek słonecznika
dowolne owoce do dekoracji: u mnie physalis i pestki granatuPłatki ryżowe wsyp do garnka i zalej mlekiem. Zagotuj , dodaj cukier, cynamon i gotuj 2 minuty ciągle mieszając. Dodaj mus jabłkowy i dokładnie wymieszaj.
Płatki zdejmij z ognia i przelej do miseczki, udekoruj dowolnymi owocami, posyp pestkami słonecznika.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam je, są przeepyszne,takie delikatne!;)
OdpowiedzUsuńpłatki ryżowe na mleku - mniam ! i owoce <3
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko :))) gdybym miała bliżej do sklepu, to bym już popędziła po płatki ryżowe :)))
OdpowiedzUsuńdziękuję za fajną inspirację :) wypróbuje na pewno!
pozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
fantastycznie wygląda to Twoje śniadanie :) a ja chyba jeszcze nie jadłam tego pomarańczowego owocu ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam płatki ryżowe :) Smakują delikatniej niż ryż, i na śniadanie to one są według mnie lepsze :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda to śniadanie, kolorowo i wiosennie:)
OdpowiedzUsuńBardzo ładne zdjęcia i płatki musiały smakować idealnie :)
OdpowiedzUsuń