sobota, 27 kwietnia 2013
Roladki z indyka z porem i bazyliowym pesto
Lekka i smaczna propozycja obiadowa, a dzięki dodatkowi pesto bardzo aromatyczna... Polecam gorąco!
SKŁADNIKI:
2 sznycle z indyka (po ok. 100 g każdy)
1 por
2 łyżki pesto bazyliowego np. Barilla
pieprz, ew. ulubione przyprawy
Sznycle rozbij lekko ręką i posmaruj z jednej strony łyżką pesto. Pora oczyść i przekrój na 2 kawałki długości sznycla. Pora umieść na środku i owiń mięsem. Zepnij wykałaczką. Mięso popieprz.
Roladki ugotuj na parze (około 20 minut) lub włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz około 25 minut w 180 stopniach.
Polecam w tym przypadku gotowanie na parze, bo mięso pozostaje wilgotne i soczyste.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
lekko i pysznie!
OdpowiedzUsuń