środa, 25 lutego 2015
Bezglutenowy makaron z karczochami i ricottą
Dzisiaj kolejna lekka propozycja na danie z makaronem. Makaron z karczochami i serkiem ricotta...Wszystkie składniki, które uwielbiam na jednym talerzu. Szybkie, proste i pyszne danie bez zbędnych kalorii. Polecam!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
150 g bezglutenowego makaronu - np. Gnocchi sardi Garofalo
4 karczochy
100 g serka ricotta
1 łyżka oliwy z oliwek
Makaron ugotuj al dente.
Karczochy oczyść i pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć karczochy, podsmaż i dolej odrobinę wody (ok. 1/4 szklanki). Karczochy duś około 5 minut. następnie dodaj ugotowany makaron, ricottę i delikatnie wymieszaj.
Podawaj natychmiast.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Makaron kocham, ale karczochów nigdy nie jadłam;)
OdpowiedzUsuńja to samo , smak karczochów jest mi nieznany .
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł na makaron:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam karczoch :)
OdpowiedzUsuń