Dzisiaj mam dla Was przepyszna propozycje na śniadanie - płatki ryżowe z brzoskwiniami i migdałami! Pogoda nas nie rozpieszcza i osobiście rano nadal preferuje ciepłe posiłki :) Dzisiejsza propozycja jest syta, delikatna, słodka i te chrupiące migdały.... Naprawdę pyszne początek dnia - bardzo gorąco polecam!
SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka
4 połówki brzoskwiń z puszki
10 g płatków migdałowych
Brzoskwinie zmiksuj na mus. Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj. Dodaj mus brzoskwiniowy i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.
Dla użytkowników speedcooka: do naczynia miksującego włóż brzoskwinie iz miksuj - prędkość 8 czas, 15 sekund, załóż mieszadło, wlej mleko i podgrzej - gotowanie 80 stopni, prędkość 1. Następnie dodaj płatki ryżowe i gotuj 2 minuty. Gotowe płatki przełóż do miseczki i posyp podprażonymi płatkami migdałowymi.
Smacznego: )
1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg
idealne śniadanko dla mnie!:D
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam płatki ryżowe :) są takie delikatne w smaku :)
OdpowiedzUsuńwracam z tbc, kupuję płatki i od razu je przyrządzam w ten sposób! wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam takie cieple, slodkie sniadania :) Zdrowe, pyszne i chyba nigdy sie nie nudza.
OdpowiedzUsuńnie jadłam jeszcze płatków ryżowych :) ale wygląda smacznie :) zwłaszcza że są brzoskwinie i płatki migdałowe.. :)
OdpowiedzUsuńIdealne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńno pewnie ,że pycha !! z brzoskwiniami zawsze <3
OdpowiedzUsuńOo, ostatnio zastanawiałam sie jak by tu użyc płatków ryżowych - bo w wersji solo z mlekiem nie przypadły mi do gustu. Może takie coś mnie przekona? Pysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńA ja bym zjadła na deser!
OdpowiedzUsuńjestem wręcz zakochana w Twoim blogu, przepisach, zdjęciach :) tyle tu inspiracji do wykorzystania, że aż boję się o brak czasu :)
OdpowiedzUsuńCudowny pomysł z podprażeniem płatków, rewelacja !
OdpowiedzUsuńCzy mi się wydaje czy wkradł się błąd? Na początku piszesz żeby podprażyć płatki ryżowe , a niżej piszesz o podprażonych płatkach migdałowych .
OdpowiedzUsuń