poniedziałek, 24 czerwca 2013

Lekkie, warzywne spring rolls


Lekkie, warzywne spring rolls ze świeżych warzyw. Można wykorzystać ogórka, marchew, kalarepę, seler naciowy, rzodkiewki itp. Idealne na przystawkę czy przekąskę. Cudownie chrupiące! Polecam Wam gorąco!

SKŁADNIKI:
1 kalarepa
1 pęczek młodych marchewek
1 zielony ogórek
1 op. papieru ryżowego


Warzywa obierz i pokrój w długie paski.
Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą połóż na desce. Na papierze na środku ułóż warzywa.Boki papieru ryżowego zwiń do środka i dokładnie zawiń w roladkę jak tradycyjne spring rolls.


Smacznego :)


1 spring rolls zawiera średnio:

energia: 32 kcal
białko: 1,1 g
węglowodany: 7,64 g
błonnik: 1,45 g
tłuszcze: 0,15 g
cholesterol: 0 mg




6 komentarzy:

  1. dobry jest papier ryżowy "na surowo"? Spring rolls znam tylko w pysznej wersji smażonej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak sushi :)) Kalarepę zmieniłabym na jakieś inne warzywo- średnio za nią przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Będę Cię częściej odwiedzała. Wspaniałe zdrowe dania.

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę sobie taki papier kupić i zrobić :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń