poniedziałek, 24 czerwca 2013
Lekkie, warzywne spring rolls
Lekkie, warzywne spring rolls ze świeżych warzyw. Można wykorzystać ogórka, marchew, kalarepę, seler naciowy, rzodkiewki itp. Idealne na przystawkę czy przekąskę. Cudownie chrupiące! Polecam Wam gorąco!
SKŁADNIKI:
1 kalarepa
1 pęczek młodych marchewek
1 zielony ogórek
1 op. papieru ryżowego
Warzywa obierz i pokrój w długie paski.
Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą połóż na desce. Na papierze na środku ułóż warzywa.Boki papieru ryżowego zwiń do środka i dokładnie zawiń w roladkę jak tradycyjne spring rolls.
Smacznego :)
1 spring rolls zawiera średnio:
energia: 32 kcal
białko: 1,1 g
węglowodany: 7,64 g
błonnik: 1,45 g
tłuszcze: 0,15 g
cholesterol: 0 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
dobry jest papier ryżowy "na surowo"? Spring rolls znam tylko w pysznej wersji smażonej ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWygląda jak sushi :)) Kalarepę zmieniłabym na jakieś inne warzywo- średnio za nią przepadam :)
OdpowiedzUsuńBędę Cię częściej odwiedzała. Wspaniałe zdrowe dania.
OdpowiedzUsuńMuszę sobie taki papier kupić i zrobić :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
zdrowiezwyboru.blogspot.com
Same pyszności!
OdpowiedzUsuń