poniedziałek, 10 czerwca 2013

Płatki owsiane z truskawkami i jogurtem


Płatki owsiane ze świeżymi truskawkami, jogurtem naturalnym i otrębami granulowanymi - propozycja śniadania, które bardzo zasmakowało pewnej przesympatycznej parze ze Starego Miasta, którą gorąco pozdrawiam. Mam nadzieję, że Wam także zasmakuje - to moje ulubione śniadanie :) Proste i szybkie do wykonania, pyszne, zdrowe i lekkie. Prawdziwa "bomba błonnikowa" :). 
Polecam przygotowanie go wieczorem i pozostawienie na noc w lodówce - płatki owsiane cudownie zmiękną... Koniecznie spróbujcie!


SKŁADNIKI na 1 porcję:
ok. 10 truskawek
200 g jogurtu naturalnego
2 łyżki płatków owsianych Kupiec
2 łyżeczki otrębów granulowanych truskawkowych Kupiec
opcjonalnie: cukier brzozowy lub stewia do posłodzenia jogurtu


Truskawki pokrój na mniejsze kawałki.
W szklance umieść warstwowo: truskawki, jogurt, płatki owsiane, ponownie truskawki i jogurt. Wierzcg posyp otrębami granulowanymi. Odstaw do lodówki.

Smacznego :)


1 porcja zawiera średnio:

energia: 277  kcal
białko: 14,8 g
węglowodany: 49,9 g
błonnik: 11,3 g
tłuszcze: 6,9 g
cholesterol: 16 mg





5 komentarzy:

  1. Lubię takie przekładańce! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie desery :) Idealne na szybki deserek.

    OdpowiedzUsuń
  3. te otręby są świetne, często je dodaję do swoich owsianek i ty też proponujesz pyszny przekładaniec ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie proste, a smaczne deserki, albo śniadanka!
    a jakie piękne fotografie! co Ty robisz, że są takie piękne? :)

    OdpowiedzUsuń