poniedziałek, 23 września 2013
Jaglanka z jabłkami
Jaglanka z jabłkami - na osłodzenie deszczowego, leniwego poniedziałkowego poranku...(te weekendy robią się coraz krótsze;)) To danie już jesienne, syte, proste , szybkie i efektowne. Dla duzych i małych :)
Miłego tygodnia!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka wody
ok. 300 g musu jabłkowego ( u mnie na ksylitolu, z cynamonem)
Kaszę wypłucz. Zalej wodą (1 szklanka), odrobinę posól i gotuj do momentu, gdy kasza wchłonie całą wodę. Lekko przemieszaj i odstaw .
W szklance przekładaj kaszę naprzemiennie z musem jabłkowym. Dowolnie udekoruj.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 289 kcal
białko: 4,8 g
węglowodany: 67 g
błonnik: 4,4 g
tłuszcze: 1,7 g
cholesterol: 0 mg
skrobia: 22 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Tak smakowicie wygląda i jeszcze łatwo się robi:) Super:)
OdpowiedzUsuńp.s. Jak wyliczasz kcal dla danego przepisu?
Czy wiesz jak wyliczyć kcal z robionego własnoręcznie np. musu lub powideł?
Dziękuję.
UsuńJa korzystam z profesjonalnego programu dla dietetyków, który niestety kosztuje kilka tysięcy złotych... Napisz do mnie maila na pomidoribazylia@gmail.com to Ci coś podeśle :)
Pycha! Uwielbiam jaglankę, w takiej jesiennej wersji jabłkowej mi się podoba! :)
OdpowiedzUsuńale pysznie wygląda:D
OdpowiedzUsuńHej no, znowu (!) kaszka, znowu mi robisz wielką na nią ochotę! :)
OdpowiedzUsuńTaka jaglanka musi być pyszna:))
OdpowiedzUsuńleniwy poniedziałkowy poranek? nie znam takiego zjawiska ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuńszybkie słodkie śniadanie, takie lubię :) i muszę spróbować tego cuda, bo wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńpychota!!!:) muszę zrobić!:)
OdpowiedzUsuńApetyczne śniadanko :>
OdpowiedzUsuń