piątek, 6 września 2013

Płatki ryżowe z mlekiem migdałowym i malinami



Dzisiaj przepis na zdrowe i pyszne śniadanie : płatki ryżowe na ma mleku migdałowym z malinami...Pyszne, delikatne, aromatyczne - idealne na powitanie nowego dnia. Mleko migdałowe można zastąpić kokosowym lub zwykłym. Polecam :)


SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych
200 ml mleka migdałowego np. z tego przepisu
150 g malin
10 g płatków migdałowych
ew. miód, stewia do smaku


Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj.Gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.Na koniec wsyp maliny.Wymieszaj.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.



1 porcja zawiera średnio:

energia: 307 kcal
białko: 5,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 11,7 g
cholesterol: 0 mg



10 komentarzy:

  1. O, dzisiaj podobnie sobie jemy! :) U mnie też ryżowo i malinowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mi ryżowe płatki jakoś właśnie nie podchodzą :/ wolę ryż na mleku albo kaszkę manną :) niedawno robiłam z Twojego przepisu serniczek na zimno- wyszedł boski <3

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda pysznie!:) narobiłaś mi ogromnej ochoty:) tak jutro będzie wyglądać moje śniadanie!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybko i zdrowo:) Tak lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  5. No śniadanie mistrzów.


    Kilka pytań bez odpowiedzi, kilka pragnień i nadziei. Jak każdego obracającego się w sferze 'obsesja jedzenia'? A co ty sądzisz na ten temat? --> dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniałe pyszne śniadanko! A u mnie - owsianka:)

    OdpowiedzUsuń
  7. wpsniale zdrowe śniadanko! dawno nie używałam płatków ryżowych,któe gdzieś się w szafce zakopały.

    OdpowiedzUsuń