wtorek, 3 grudnia 2013

Płatki ryżowe z owocem kaki


Szybkie, proste i lekkie śniadanie - idealne na chłodne poranki. Rozgrzewające i syte. Kaki dodaje słodkości daniu i mi bardzo zasmakowało z dodatkiem cynamonu. Polecam :)

SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych błyskawicznych Kupiec
200 ml mleka ( u mnie roślinne)
1 owoc kaki
2 szczypty cynamonu
10 g płatków migdałowych

 Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni. Kaki pokrój w kostkę.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i dokładnie wymieszaj. Dodaj pokrojone kaki i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dodaj cynamon.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.

 Smacznego i ciepłego dnia :)


1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg


7 komentarzy:

  1. Tego owocu jeszcze nie jadłam na śniadanie, pora spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie jadłam kaki, muszę je dorwać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Miałam dzisiaj płatki ryżowe na śniadanie, ale z jabłkiem. Jakoś kaki mnie nie przekonało. Miałam raz i było zbyt słodkie.

    OdpowiedzUsuń
  4. płatki ryżowe to moje ulubione śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ryżowe a w połączeniu z kaki musiały być wyborne ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pysznie! pisze się na takie śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. dużo ostatnio kaki na blogach. ciekawa jestem tego owocu!

    OdpowiedzUsuń