środa, 22 stycznia 2014

Lekki dip czosnkowy


Lekki dip czosnkowy na bazie jogurtu - idealny do mięs, wędlin, i warzyw.

SKŁADNIKI:
200 g gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól, świeżo zmielony pieprz

Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj dokładnie z jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.


1 porcja  ( 40 g) zawiera średnio:

energia: 28 kcal
białko: 2 g
węglowodany: 3,4 g
błonnik: 0,12 g
tłuszcze: 0,8 g
cholesterol: 3,2 mg



2 komentarze:

  1. świetne , akurat jestem an diecie a sosy czosnkowe bardzo lubię:D

    OdpowiedzUsuń
  2. wypróbuję w najbliższym czasie ;)

    http://diamond-life-healthly.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń