Proste przekąski na przystawkę - na karnawał, imprezę czy uroczysta kolację. Tartinki z wędzonym łososiem, anchois i pastą z serka oraz serem truflowym. Ja przygotowałam na chlebie bezglutenowym, ale dobry będzie każdy rodzaj pieczywa. Czasochłonne, ale bardzo proste do przygotowania. Smakują wybornie :)
SKŁADNIKI:
pieczywo
łosoś wędzony
anchois
kawior
ser owczy truflowy
pasta z czarnych oliwek
ser feta light
serek typu Filadelfia light
sałata, koperek, cytryna
świeżo zmielony pieprz
Serek Filadelfia wymieszaj z serem feta, dopraw do smaku pieprzem.
Chleb pokrój na cienkie kromki i posmaruj przygotowanym serkiem lub pastą z oliwek. Pokrój na małe kawałki. Na każdej tartince układaj: sałatę, łososia, anchois, ser i dodatki według własnego pomysłu :)
Smacznego :)
Uwielbiam wszystko co z łososiem <3
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńSmakowite i pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńtartinki są super <3 ja bym zrobiła na ciemnym makaronie ;)
OdpowiedzUsuń