poniedziałek, 27 stycznia 2014

Sałatka z selerem naciowym, koprem włoskim i pomarańczą



Zdrowa, prosta i szybka sałatka z selerem naciowym, koprem włoskim i pomarańczą. Lekka, pełna witamin, składników mineralnych i błonnika. Bardzo smaczna. Idealna na lunch czy dodatek do obiadu. Polecam :)

SKŁADNIKI na 2 porcje:
4 gałązki selera naciowego
1 koper włoski
1 pomarańcza
4 garście mieszanki sałat
2 łyżki pestek dynii
dressing: 2 łyżeczk1 oliwy, 1 łyżeczka miodu, 2 łyżeczki octu jabłkowego

Seler obierz przekrój na ćwiartki i pokrój na plastry. Seler i pomarańcze pokrój w kostkę i plastry.
 W misce wymieszaj sałatę, koper, seler i pomarańczę. Posyp pestkami dynii.
Składniki dressingu wymieszaj wlej do filiżanki i dokładnie wymieszaj.
Polej sałatkę przygotowanym sosem przed podaniem.

1 porcja zawiera średnio:

energia: 199 kcal
białko: 8 g
węglowodany: 27 g
błonnik: 8 g
tłuszcze: 10 g
cholesterol: 0 mg



4 komentarze: