środa, 5 lutego 2014

Sałatka na ciepło z owocami morza




Niezwykle szybka i prosta sałatka z owoców morza, podana na ciepło w towarzystwie chrupiących sałat i pysznej oliwy. Danie idealne na lunch. Pyszne i zdrowe :)

SKŁADNIKI:na 1 porcje
200 g mieszanych owoców morza
100 g mieszanki sałat
kilka pomidorów koktajlowych
2 łyżki dobrej oliwy
sól, pieprz
ulubione zioła np. prowansalskie, czosnek

Owoce morza rozmroź. Na patelni dobrze rozgrzej oliwę i wrzuć owoce morza. Podsmaż przez kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i ziołami.
Na talerzu rozłóż sałaty, poukładaj przekrojone na połówki pomidorki .
Na sałatę nałóż ciepłe owoce morza i polej oliwą z patelni. Podawaj natychmiast  z pieczywem.

Smacznego:

1 porcja  zawiera średnio:
energia: 419 kcal
białko: 40 g
węglowodany: 12 g
błonnik: 2,5 g
tłuszcze: 25 g
cholesterol: 178 mg

2 komentarze:

  1. często sobie taką sałtkę robię...jeszcze grzanki do tego i Mmmmmm...

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za owocami morza, ale sałatka wygląda świetnie ;) zrobie taka chłopakowi ;)

    OdpowiedzUsuń