piątek, 28 marca 2014

Owoce leśne z jogurtem i orzechową granolą


Owoce leśne z jogurtem greckim i orzechowa granolą - na śniadanie, deser, podwieczorek. Raj dla oczu i podniebienia... Mrożone owoce, gęsty jogurt  i pyszna chrupiąca granola z tego przepisu.
Pyszne! Koniecznie spróbujcie.

SKŁADNIKI na 1 porcję:
1/2 szklanki mrożonych owoców leśnych
100 g jogurtu greckiego light
1 łyżeczka cukru brzozowego
2 łyżki granoli np. z tego przepisu


Jogurt wymieszaj z cukrem brzozowym. W wysokiej szklance umieść zamrożone owoce i zalej 3/4 przygotowanego jogurtu. Posyp granolą i zalej resztą jogurtu.
Wierzch lekko posyp granolą. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny by owoce sie rozmroziły.

Smacznego :)

1 porcja  zawiera średnio:

energia: 233 kcal
białko: 10 g
węglowodany: 14 g
błonnik: 5 g
tłuszcze: 11 g






4 komentarze:

  1. Ale pięknie podane! I te maliny mmm <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Wygląda niesamowicie! Chyba sobie taki deserek przyrządzę :) robiłam swoją granolę, więc reszta to pikuś :P

    OdpowiedzUsuń