środa, 12 marca 2014
Sałatka ala grecka
Prosta i szybka sałatka na powitanie wiosny. Zdrowa, lekka i kolorowa :) Sałatka bogate w witaminy: C, A, E oraz z grupy B.
SKŁADNIKI: na 1 dużą porcję:
1/2 główki sałaty rzymskiej
1 koper włoski
2-3 łodygi selera naciowego
8 pomidorków koktajlowych
8-10 czarnych oliwek
ok. 50 g sera feta ( u mnie owczy light)
dressing: 1 łyżka oliwy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 2 łyżki wody
Sałatę poszarp na mniejsze kawałki, koper włoski pokrój w ćwierć plasterki, pomidorki przekrój na pół, seler pokrój w plastry. Warzywa wymieszaj razem, na wierzch połóż oliwki i ser feta pokrojony w kostkę.
Do słoiczka wlej składniki dressingu, szczelnie zamknij i wstrząsaj kilknaście sekund.
Sałatkę polej dressingiem przed podaniem.
Smacznego :)
Sałatka zawiera średnio:
energia: 338 kcal
białko: 15 g
węglowodany: 27 g
błonnik: 8 g
tłuszcze: 22 g
cholesterol: 44 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, http://mm-ll-hh.blogspot.com/
lubię takie lekkie danie - mój brzuch jest potem wdzięczny:)
OdpowiedzUsuńUrozmaicona grecka, super :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie delikatne przekąski :)
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda! O tej porze roku moja ulubiona sałata to rzymska :)
OdpowiedzUsuńsuper przepis na taka wiosenna pogode
OdpowiedzUsuń