czwartek, 15 maja 2014

Naleśniki bezglutenowe z wędzonym łososiem


Naleśniki bezglutenowe z wędzonym łososiem to przepis, który dedykuje Edycie i jej mężowi :) 
Pyszna, lekka i zdrowa propozycja, która można bez końca modyfikować -dodać awokado, łososia można zastąpić pieczonym kurczakiem, grillowanymi warzywami lub ugotowanymi szparagami. Naleśniki z takim nadzieniem są syte, a co najważniejsze niskokaloryczne i smaczne :)

SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 naleśniki z tego przepisu
100 g wędzonego łososia
pomidor
sałata
krem balsamiczny np. Monini

Na ciepłe, usmażone beztłuszczowe naleśniki nałóż plastry łososia, sałatę, plasterki pomidora.
 Polej kremem balsamicznym i natychmiast podawaj.


1 naleśnik zawiera średnio:

energia: 243 kcal
białko: 18 g
węglowodany: 27 g
błonnik: 2,6 g
tłuszcze: 7,3 g
cholesterol: 138 mg


4 komentarze:

  1. Pięknie i samkowicie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Ci Aniu bardzo. Twoje przepisy są super smaczne i aż się chce stosować dietę!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, imponująco wyglądają! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie ! :)

    OdpowiedzUsuń