czwartek, 15 maja 2014
Naleśniki bezglutenowe z wędzonym łososiem
Naleśniki bezglutenowe z wędzonym łososiem to przepis, który dedykuje Edycie i jej mężowi :)
Pyszna, lekka i zdrowa propozycja, która można bez końca modyfikować -dodać awokado, łososia można zastąpić pieczonym kurczakiem, grillowanymi warzywami lub ugotowanymi szparagami. Naleśniki z takim nadzieniem są syte, a co najważniejsze niskokaloryczne i smaczne :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 naleśniki z tego przepisu
100 g wędzonego łososia
pomidor
sałata
krem balsamiczny np. Monini
Na ciepłe, usmażone beztłuszczowe naleśniki nałóż plastry łososia, sałatę, plasterki pomidora.
Polej kremem balsamicznym i natychmiast podawaj.
1 naleśnik zawiera średnio:
energia: 243 kcal
białko: 18 g
węglowodany: 27 g
błonnik: 2,6 g
tłuszcze: 7,3 g
cholesterol: 138 mg
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pięknie i samkowicie wyglądają.
OdpowiedzUsuńDziękuję Ci Aniu bardzo. Twoje przepisy są super smaczne i aż się chce stosować dietę!!!
OdpowiedzUsuńWow, imponująco wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ! :)
OdpowiedzUsuń