piątek, 6 czerwca 2014

Dietetyczne naleśniki bananowe z truskawkami



Dietetyczne, bezglutenowe naleśniki bananowe ze świeżymi truskawkami. Idealne śniadanie na ciepły dzień. Lekkie i pyszne!

SKŁADNIKI:
1 banan (ok. 150g)
2 jajka
świeże truskawki

Banana zmiksuj blenderem z jajkami. Patelnie teflonową rozgrzej i wylej ciasto bananowe. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z truskawkami.

Smacznego :)

1 porcja zawiera średnio:

energia: 274 kcal
białko: 9 g
węglowodany: 50 g
błonnik: 6 g
tłuszcze: 6 g
cholesterol: 300 mg

6 komentarzy:

  1. Jutro będą na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie naleśniki! Robiłam podobną wersję, ale to były placuszki :3

    OdpowiedzUsuń
  3. już lece do kuchni robić! akurat dzisiaj zakupiłam banany i truskawki, fantastycznie, dzięki! :)
    http://magdafit.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń