piątek, 20 czerwca 2014

Indyk pieczony w musztardzie francuskiej





Indyk pieczony w musztardzie czyli najszybszy i najprostszy sposób na domową wędlinę. Idealny do kanapek, sałatek i przekąsek. Banalny w wykonaniu i bardzo smaczny. Polecam gorąco:)

SKŁADNIKI:
1 filet z indyka (ok. 1,2 kg)
1 słoik musztardy francuskiej


Filet z indyka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wysmaruj dokładnie z wszystkich stron musztardą francuską. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę.

Smacznego :)

100 g mięsa zawiera średnio:

energia: 134 kcal
białko: 27 g
węglowodany:2 g
błonnik: 0,17 g
tłuszcze: 2 g
cholesterol: 68 mg


3 komentarze:

  1. Mniamm ale pychotka, lubię Twoje przepisy, Ostatnio wzięłam przepis z posta "Warzywa na ciepło" i powiem, że pychotaaaa :) z tego przepisu na pewno skorzystam na niedzielę, bo mam gości-mam nadzieję, że mi wyjdzie :)

    www.daariaaa.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować bo te wszystkie pseudo wędliny ze sklepów są coraz gorsze, a nie ma to jak własne wyroby;)

    OdpowiedzUsuń
  3. W takiej marynacie musiała być bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń