poniedziałek, 27 października 2014
Kokosowa jaglanka
Kokosowa jaglanka z dodatkiem owoców - pyszne, zdrowe i pożywne śniadanie, które zapewni Ci energię na długi poranek.
Możesz przygotować wieczorem, a rano jedynie podgrzać i dodać owoce. Miłego tygodnia!
SKŁADNIKI:
4 łyżki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego (250 ml)- u mnie kokosowe Alpro
1 łyżka wiórków kokosowych
opcjonalnie: pokrojone owoce (jabłko, gruszka, banan) - u mnie 2 świeże figi
Kaszę przepłucz gorącą wodą. Ugotuj na mleku, na małym ogniu przez ok. 15 minut, cały czas mieszając.
5 minut przed końcem do kaszy dodaj wiórki kokosowe i owoc.
Podawaj natychmiast.
1 porcja (bez owocu) zawiera średnio:
energia: 366 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 62 g
błonnik: 6,5 g
tłuszcze: 9 g
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię takie śniadania :) Chociaż ostatnio gotowałam kaszę na mleku migdałowym, to chyba trzeba teraz spróbować kokosowego :)
OdpowiedzUsuńchętnie bym spróbowana takiej jaglanki :)
OdpowiedzUsuńOstatnio pokochałam wiórki kokosowe, wiec jestem za! ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam jaglankę w każdym wydaniu!
OdpowiedzUsuńpycha!:) biorę w ciemno!
OdpowiedzUsuńApetycznie :)
OdpowiedzUsuńCudowna :-)
OdpowiedzUsuń