środa, 3 grudnia 2014

Kasza gryczana z warzywami



Bardzo Zdrowo i zielono :) 
Kasza gryczana niepalona z dodatkiem warzyw. Proste i szybkie danie może być podawane na ciepło i zimno, jako dodatek do mięsa lub ryby lub jako samodzielne danie np. z dodatkiem cieciorki czy fasoli. Idealne na wykorzystanie nadmiaru kaszy.  Smaczne i zdrowe :)

SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 szklanka ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej
1 mały brokuł
1 szklanka fasolki szparagowej (użyłam mrożonej)
1 szklanka zielonego groszku (użyłam konserwowego)
sól, pieprz
opcjonalnie: ocet balsamiczny

Brokuła podziel na różyczki i ugotuj. Fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kaszę wymieszaj z warzywami. Dopraw do smaku.

1 porcja zawiera średnio:

energia: 206 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 47 g
błonnik: 14 g
tłuszcze: 1,6 g

5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię kaszę gryczaną z warzywną kombinacją :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smacznie :) Jakim aparatem wykonujesz zdjęcia?

    OdpowiedzUsuń
  3. Zainspirowałaś mnie i już niebawem skorzystam z tego przepisu! ;)

    OdpowiedzUsuń