środa, 7 stycznia 2015

Kasza jaglana z pomarańczą i figami


Zdrowe, pyszne bezglutenowe śniadanie :) Idealny sposób na wykorzystanie pozostałości kaszy jaglanej. Polecam gorąco.


SKŁADNIKI:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 pomarańcza
2 suszone figi
1 łyżeczka miodu
1 łyżka posiekanych orzechów

Pomarańczę obierz, podziel na cząstki i pokrój w małe kawałki. Figi pokrój w paseczki.
Kaszę jaglaną wymieszaj z owocami i miodem. Podawaj posypane orzechami.

Smacznego :)


1 porcja zawiera średnio:

energia: 378 kcal
białko: 9 g
węglowodany: 74 g
błonnik: 8 g
tłuszcze: 8 g



7 komentarzy:

  1. Kasza jaglana jest przepyszna, a już z dodatkiem owoców i orzechów to w ogóle niebo w gębie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. figa i pomarańcza mniam!! Ps. piękna " misa "

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię kaszę jaglaną, ale figi jem tylko świeże, suszone w ogóle mi nie smakują.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kasza jaglana jednak smaczna jest :D Z tymi dodatkami nie mogło być inaczej :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ta pomarańcza na pewno dodawała orzeźwienia do całości :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Koniecznie muszę wypróbować kaszę jaglaną w takim zestawieniu, bo prezentuje się przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń