Zdrowa, pełna witamin i składników mineralnych oraz błonnika. Inspiracja: J.Michaels.
Składniki:
1 szklanka komosy
ryżowej
3/4 szklanki siemienia lnianego
1 łyżka miodu
1 łyżeczka oliwy z
oliwek
Komosę wysyp na sitko i wypłucz zimną wodą aż będzie czysta.
Odsącz. Komosę przełóż do miski, dodaj siemię lniane, miód i oliwę z oliwek. Dobrze
wymieszaj. Rozsmaruj mieszankę na blasze do pieczenia by powstała cienka
warstwa. Piecz ok. 10-15 minut w temp. 190 stopni, mieszając raz aż komosa się przyrumieni.
Przełóż mieszankę do wystygnięcia. Można ją przechowywać w zamkniętym pojemniku
do 2 tygodni.
Droga Pani piec na jakim programie i ilu stopniach? dziekuje na info Mortycja
OdpowiedzUsuń190 stopni, ja piekłam standard bez termoobiegu
UsuńŚwietna sprawa ta komosa, kolejna nowość i urozmaicenie w kuchni :) W najbliższym czasie spróbuję
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńcudo!
OdpowiedzUsuńPo komose juz jakis czas wybieram sie do sklepu. Gdy ja kupie napewno to przygotuje ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadałam komosy :)
OdpowiedzUsuń