wtorek, 14 kwietnia 2015

Bezglutenowe placuszki z ricottą i granatem

Lekkie placuszki bezglutenowe z ricottą i granatem. Idealne na śniadanie. Delikatnie i mięciutkie. Pyszne.

SKŁADNIKI:
150 g mieszanki mąk bezglutenowych Agluten
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżeczka ksylitolu
150 g serka ricotta
50 g mleka roślinnego np. migdałowego
1 jajko
pestki granatu

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Patelnie z nieprzywierającą powierzchnia bardzo dokładnie rozgrzej i nakładaj niewielkie ilości ciasta. Ciasto natychmiast posyp pestkami granatu i smaż placuszki z dwóch stron na zloty kolor.
Podawaj natychmiast polane miodem.

Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Jak tylko skończy się mój protokół autoimmunologiczny na pewno je zrobię ;) Wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne placuszki :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam takich bezglutenowych placuszkow. Muszę spróbować :)
    Pozdrawiam:
    Fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń