poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Sałatka z makaronem i tuńczykiem



Lekka, pyszna i kolorowa sałatka z  bezglutenowym makaronem, tuńczykiem i warzywami.
Idealna na lunch do pracy. Polecam gorąco!

SKŁADNIKI na 2 porcje:
100 g makaronu  - u mnie bezglutenowy penne  z komosą Garofalo
1 mały brokuł
8-10 pomidorków koktajlowych
1 puszka tuńczyka w oleju
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i zahartuj.
Brokuła podziel na różyczki, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź. Pomidorki pokrój na połówki. Wymieszaj makaron z brokułami, pomidorkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odsączonym z zalewy tuńczykiem. Dopraw do smaku.
Odstaw na 30 minut by smaki się "przegryzły". Podawaj schłodzoną.

Smacznego :)





5 komentarzy:

  1. Nie przepadam za tuńczykiem, ale tak apetycznie to wygląda.. raz się żyje :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiosennie tak :) uwielbiam tuńczyka!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis :) Zapraszam również do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam tuńczyka :)
    Przepysznie wygląda :)

    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń