czwartek, 30 kwietnia 2015

Tarta ze szparagami i serem feta



Wspaniała tarta ze szparagami i fetą czyli zaczynamy sezon szparagowy! Tarta na cieście francuskim z warstwą delikatnego serka ricotta. Szybka i prosta do wykonania, całość stanowi przepyszne połączenie smaków…Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:
1 op. ciasta francuskiego light
1 pęczek cienkich, zielonych szparagów
250 g serka ricotta
1 jajko
150 g sera feta
sól, pieprz


Szparagi umyj i odłam zdrewniałe końce. Ser feta pokrój w kostkę.
Na blaszce rozłóż ciasto francuskie i ponakłuwaj je widelcem. Brzegi ciasta lekko zwiń do środka tworząc rancik.
Ser ricotta wymieszaj dokładnie z jajkiem, dopraw solą i pieprzem.
Ser rozłóż na cieście francuskim i powciskaj w niego szparagi. Na wierzchu poukładaj kawałki sera feta.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15-18 minut – do zezłocenia się brzegów ciasta.
Wyjmij z piekarnika, odstaw na 3 minuty i pokrój na kawałki.
Smacznego :)




6 komentarzy:

  1. Uwielbiam szparagi, ale na tarcie ich nie jadłam :)
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna tarta, od razu zgłodniałam patrząc na nią.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda smacznie, w takiej wersji jeszcze szparagów nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. The experience is unchanged for the reason that} recreation is performed by way of a stay video 카지노사이트 stream in real-time. The Roulette wheel consists of numbers 1 via 36, alternately colored red and black, plus zero and 00, that are colored green, for a complete of 38 attainable profitable numbers. The Dealer spins the ball and will name NO MORE BETS previous to the ball dropping. The profitable quantity is marked and all losing bets are eliminated. First, one must develop a clear picture of the logic behind the math.

    OdpowiedzUsuń