środa, 13 maja 2015

Sałatka ryżowa z kurczakiem i mango


Bardzo prosta, szybka i dietetyczna sałatka z ryżem, kurczakiem i mango. Można do niej dodać także rodzynki, suszoną żurawinę, orzechy czy gęsty jogurt. Idealna na lunch do pracy. Do jedzenia na ciepło lub zimno.

SKŁADNIKI- 2 porcje:
100 g brązowego ryżu
1 średnie mango
1 większa pierś kurczaka
sól, pieprz
opcjonalnie: rodzynki, orzechy, jogurt naturalny

Kurczaka pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mango obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku.

Smacznego :)




3 komentarze:

  1. Połączenie mięsa (białka) wraz z owocem może okazać się trudne do strawienia dla naszego żołądka. Owoce zjedzmy najpóźniej 20 minut przed głównym posiłkiem. O łączeniu pokarmów dużo mówi dr Tombak, a także znany i ceniony dietetyk Jacek Kucharski. Polecam

    OdpowiedzUsuń