czwartek, 7 maja 2015

Sałatka z łososiem i szparagami



Przepyszna, aromatyczna sałatka z łososiem, szparagami, ogórkami małospolnymi i rzodkiewką. Wspaniałe, zdrowe i bardzo smaczne połączenie. Koniecznie spróbujcie.


SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 op. miksu sałat
1/2 pęczka zielonych szparagów
200 g pieczonego lub wędzonego na gorąco łososia
2 ogórki małosolne
5-6 rzodkiewek
dressing: 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka wody


Szparagi ugotuj w lekko osolonej wodzie - powinny pozostać jędrne. Odcedź, ostudź i pokrój w 2-3 cm kawałki.  Ogórki i rzodkiewki pokrój w plastry. Łososia podziel na mniejsze kawałki. Na talerzu umieść sałaty, pokrojone warzywa i warzywa. Składniki dressingu umieść w szklaneczce i bardzo dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę przed podaniem.

Smacznego :)



4 komentarze:

  1. Mega apetycznie wygląda :)
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
    http://zdrowanacodzien.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie się prezentuje!
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie! Lubię takie lekkie połączenia :>

    OdpowiedzUsuń