SKŁADNIKI na 2 porcje:
250 g obranego i pokrojonego rabarbaru
50 g cukru brzozowego
1/2 szklanki wody
ok. 1 łyżeczki cynamonu
1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki płatków migdałowych podpieczonych na suchej patelni
Do garnka wrzuć rabarbar, cukier, wodę i 1/2 łyżeczki cynamonu cynamon. Zagotuj i gotuj ok. 10 minut. Schłodź. Rabarbar podziel pomiędzy 2 szklanki. Do jogurtu dodaj ok. 1/4 łyżeczki cynamonu i wymieszaj. Jogurt wylej na rabarbar. Posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego :)
Pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na wykorzystanie rabarbaru w prostym i lekkim deserze :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńOmnomnom... Rabarbaru Ci u mnie w bród, a to brzmi przesmacznie...
OdpowiedzUsuńIdę obciąć rabarbar i do kuchni :D
(tylko cukier brzozowy muszę zastąpić trzcinowym, bo tego pierwszego nie mam w zanadrzu. Następnym razem się przygotuję ;) )
Nie lubię rabarbaru w takiej formie :/
OdpowiedzUsuń