czwartek, 29 października 2015

Ciasteczka z musli - bez glutenu i mleka


 Przepyszne i chrupiące ciasteczka z musli. Bez glutenu i mleka. Lekko wilgotne w środku, nie za słodkie. idealne.... Jedynym ich minusem jest to , że nie da się nimi jedynie poczęstować....


 SKŁADNIKI:
140 g musli z płatkami kukurydzianymi ( u mnie Nutrifree crunchy)
25 g chia
80 g ksylitolu
80 g oleju kokosowego
1 jajko
65 g mąki ryżowej drobnej

Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka spłaszczaj łyżką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 12-14  minut.

Smacznego :)

10 komentarzy:

  1. Platki kukurydziane odpadaja ale siec innego wrzuci 😉

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają świetnie, ciekawe czy tak samo smakują :) pewnie sprawdzę w najbliższym czasie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie miałam pojęcia, że nasiona chia mogą się znaleźć w takich ciasteczkach, ciekawe rozwiązanie. Ślinka cieknie na ich widok :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda mega smakowicie ;) Super że krótko i zwięźle takie blogi lubie najbardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. właśnie zrobiłam :) trochę się rozleciało, ale pyyyszne!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasteczka wyglądają zdrowo, ale i mega pożywnie!
    >foxydiet<

    OdpowiedzUsuń
  7. Myślę, że to jest trochę tak: 50% sukcesu to zakupy a 50% to zaopatrzenie naszej kuchni. Od dłuższego czasu walczę z nadwagą, która jest bardzo dokuczliwa i korzystam z różnych przepisów, które znajduję w necie np. ostatnio gotuję z http://kcalmar.com/blog/ i jestem zadowolona do tego ćwiczenia, dlatego cieszę się, że trafiłam na te stronę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciasteczka pełne ziaren :),
    pzd ciepło http://fantastic-brand.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. UWAGA NA NASIONA CHIA! TEN PRODUKT JEST MOCNO SZKODLIWY, NIE BĘDĘ SIĘ WYMĄDRZAĆ ALE RADZĘ O TYM POCZYTAĆ!

    A do autorki, czy mogłabyś podawać zestawienie makro.

    OdpowiedzUsuń