poniedziałek, 28 września 2015

Ryż z orzechami i łososiem

 
Przepyszne, aromatyczne danie na coraz chłodniejsze jesienne dni. Przepyszny, chrupiący ryż z orzechami z dodatkiem grillowanego łososia. danie w którym zakochacie się od pierwszego kęsa. 
Inspiracja ze strony Kupca. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI na 3 porcje:
200 g ryżu Tricolore
1 łyżka oleju kokosowego
60 g posiekanych orzechów laskowycch
2 łyżki posiekanej pietruszki
200 g łososia


Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć orzechy. Przesmaż je przez 2-3 minuty, a  następnie dodaj ryż i pietruszkę. Wymieszaj.
Ryż podawaj z kawałkami grillowanego łososia i ulubioną jarzyną.

 Smacznego :)



6 komentarzy:

  1. Taki posiłek to jeden z moich ulubionych. Po prostu uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam łososia, więc obiadek jak najbardziej dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam :) to wygląda przepysznie i lekko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam łososia <3 sama robię go w parowarze. Muszę wypróbować dodanie orzechów do ryżu.
    Blogi z przepisami bezglutenowymi można dodać do www.bazabezglutenu.pl.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam łososia ;) W takiej wersji z ryżem jeszcze niejadłam, więc wkrótce wypróbuje:)

    OdpowiedzUsuń