Przepyszne, aromatyczne danie na coraz chłodniejsze jesienne dni. Przepyszny, chrupiący ryż z orzechami z dodatkiem grillowanego łososia. danie w którym zakochacie się od pierwszego kęsa.
Inspiracja ze strony Kupca. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI na 3 porcje:
200 g ryżu Tricolore
1 łyżka oleju kokosowego
60 g posiekanych orzechów laskowycch
2 łyżki posiekanej pietruszki
200 g łososia
Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i wrzuć orzechy. Przesmaż je przez 2-3 minuty, a następnie dodaj ryż i pietruszkę. Wymieszaj.
Ryż podawaj z kawałkami grillowanego łososia i ulubioną jarzyną.
Smacznego :)
Taki posiłek to jeden z moich ulubionych. Po prostu uwielbiam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia, więc obiadek jak najbardziej dla mnie :)
OdpowiedzUsuńO tak uwielbiam taką rybkę :)
OdpowiedzUsuńmniam :) to wygląda przepysznie i lekko :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia <3 sama robię go w parowarze. Muszę wypróbować dodanie orzechów do ryżu.
OdpowiedzUsuńBlogi z przepisami bezglutenowymi można dodać do www.bazabezglutenu.pl.
Uwielbiam łososia ;) W takiej wersji z ryżem jeszcze niejadłam, więc wkrótce wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńW sumie ja za łosiem również przepadam i muszę powiedzieć, że w każdej postaci jest on dla mnie znakomity. Tym bardziej, że jak spróbowałem dania z łososia https://mowisalmon.pl/produkty/mowi-losos-do-piekarnika-tajska-nuta-pikanterii/ to jestem zdania, że jest ono przepyszne.
OdpowiedzUsuń