środa, 30 listopada 2016

Domowa granola

Pyszna, bardzo chrupiąca granola z domowego piekarnika.
Idealna do jogurtu czy mleka. U mnie bije rekordy popularności z jogurtem naturalnym. Świetna na śniadanie, ale także do deserów. 

Koniecznie spróbujcie! 

SKŁADNIKI:
300 g płatków owsianych
100 g ziaren słonecznika
100 g ziaren sezamu 
100 g posiekanych orzechów włoskich
150 g migdałów
50 g stewii
1 białko
4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

dowolne suszone owoce ( u mnie rodzynki, morele, mango) 
 

Wszystkie składniki poza suszonymi owocami wymieszaj razem i wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170ºC na około 30 minut . Po upieczeniu pokrusz i wymieszaj z suszonymi owocami. Przechowuj w  szczelnym pojemniku.
Smacznego :)


1 komentarz:

  1. Jestem dopiero na początku swojej "chudej" drogi. Zostanę tu na dłużej :)

    http://cel50mniej.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń