![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQWg59kLDMgXPVdHtg86N7QcjwvrajfdE_qQSO90b3PO1lrx2bmFpufuWa4szqWg91tcmygYi1h19d9E1jtRbPFhXcVeijdX2Tm2rwfk14JUo65Po8FOgdUybWSZ6_prh5BEqYYSiz_k7e/s200/30_minut.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiztPvbqtDIr4yCHxV_M7if6m3GaGAPT263YmO3SR-jf5-N-eSepz9keqFmWNPzLyFOp09Aw7fCQ7W4GMW2paY8jFU-5JBo4UZRXdiV60Srm3n5AhJpnteCoMbkrF8GL_ELn4M4olSGHUgV/s200/bez_glutenu.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglvyzPOMbs_WPcuv90K2Vbyl924vcXaC1DtvxxZrec3f9lR8UT11kpyp2BPdGPcTJXX6uZTcR79zI_uHjaSZRXOqoyF1FLHuzMVSGhMFgzq1IY3SYX5qRNkIkavM7JAQhf4b5hj0bAYi0V/s200/bez_jajek.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqJueaPSNL1GJDgYGltiorBQLCnbAkyEDPxfbFMyjgHDs7-Svr76XW4qQgsY4iEZq3RURUk1jG2SwS7uHWy_W8Bye2cL-SGaPU0wQh4yj7l1Br5X2SlXvc0RkfssdKiygh9iAvgyVK0CU4/s200/bez_mleka.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvobiI9LeAj8wAf6Vw9CSekfSG3HHsbY3o7DB3tyioOklvb7L9JJQGKaaDzecBIsOMvllC9hxiODg7tVg8iYdsdi14CFT3JqRUUrekg8t9ITBXO8Vhf3X2yNH7JwOH9Svi990XHa7-7ube/s200/faza1.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxkTDt2BW_VYQSgm25zd7EUmCdwhiZAM0QwtryG3Tp-sI6dbSixdgcD5DCDK2V5c037VgGXbAeGFMTeyDM9y1nAlz0y6h5LwNGISA3QQpjIn2l1D9Q_kXqWxATdqQuA0cou-peP0o9dqyd/s200/faza2.png)
Moja ulubiona letnia wersja ryby: z papryką i kurkami. Pyszne i lekkie, niskotłuszczowe i niskokaloryczne danie. Do przyrządzenia można użyć dowolnej białej ryby. Gorąco polecam.
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 filety białej ryby (po ok. 180 g każdy) - u mnie dorsz
150 g kurek
1 żółta papryka
1 por
sól, pieprz, sok z cytryny
ulubione zioła np. rozmaryn
Fileta umyj, usuń ości i osusz, skrop sokiem z cytryny.
Kurki oczyść, paprykę pokrój a paski, pora w plastry.
Na kawałku papieru do pieczenia ułóż filet, lekko go posól, popieprz. Na rybie ułóż pokrojonego pora, paprykę oraz kurki. Posyp ziołami i pieprzem. Dodatkowo umieść rybę w folii aluminiowej i szczelnie zwiń.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po upieczeniu odwiń folie i papier i odstaw na 3 minuty do odparowania.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 216 kcal
białko: 40 g
węglowodany: 8 g
błonnik: 4 g
tłuszcze: 4 g
cholesterol: 74 mg
Uwielbiam propozycje z kurkami!
OdpowiedzUsuń