Płatki quinoa z mlekiem kokosowym i granatem to sposób na proste, szybkie i smaczne śniadanie. Danie bez glutenu, laktozy - dla wegan, alergików. Odżywcze i energetyzujące.
SKŁADNIKI:
4 łyżki płatków z komosy ryżowej
1/2 szklanki mleka kokosowego
1/2 szklanki wody
pestki z 1/3 granatu
ksylitol lub stewia do smaku
Mleczko kokosowe wymieszaj z wodą i wlej do garnka. Zagotuj i wsyp płatki. Gotuj na małym ogniu ok 5 minut. Posłodź do smaku. Podawaj z pestkami granatu.
Smacznego :)
coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie i pożywnie :]
OdpowiedzUsuńWygląda jak bardzo smaczny pomysł na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;))
OdpowiedzUsuńWygląda na to, że pyszne śniadania nie muszą być czasochłonne :) naprawdę wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńŚwietny post, wspaniałe urozmaicenie diety. :D
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie, ale ja chyba bym nie slodzla
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:
Fit-healthylife.blogspot.com