niedziela, 29 marca 2015

Płatki quinoa z mlekiem kokosowym i granatem

Płatki quinoa z mlekiem kokosowym i granatem to sposób na proste, szybkie i smaczne śniadanie. Danie bez glutenu, laktozy - dla wegan, alergików. Odżywcze i energetyzujące.


SKŁADNIKI:
4 łyżki płatków z komosy ryżowej
1/2 szklanki mleka kokosowego
1/2 szklanki wody
pestki z 1/3 granatu
ksylitol lub stewia do smaku

Mleczko kokosowe wymieszaj z wodą i wlej do garnka. Zagotuj i wsyp płatki. Gotuj na małym ogniu ok 5 minut. Posłodź do smaku. Podawaj z pestkami granatu.

Smacznego :)



7 komentarzy:

  1. Wygląda smacznie i pożywnie :]

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda jak bardzo smaczny pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda na to, że pyszne śniadania nie muszą być czasochłonne :) naprawdę wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny post, wspaniałe urozmaicenie diety. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda smacznie, ale ja chyba bym nie slodzla
    Pozdrawiam:
    Fit-healthylife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń