Szybka i prosta zielona sałatka - idealna na lunch, kolację lub dodatek do mięsa czy ryby.
Pełna zdrowia: alkalizująca, pełna witamin i składników mineralnych. Polecam :)
SKŁADNIKI:
1 garść miksu sałat
1 garść świeżego szpinaku
1/2 miękkiego awokado
2-3 różyczki ugotowanego brokuła
5-6 orzechów włoskich
dressing: 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 3 łyżeczki oliwy z oliwek
Sałaty wyłóż na talerz. Dodaj pokrojone awokado, różyczki brokuła i posyp orzechami.
Składniki dressingu dokładnie wymieszaj. Polej sałatką przed podaniem.
Smacznego :)
Uwielbiam połączenie awokado z orzechami włoskimi mmm... I jak zielono na talerzu, a wiadomo, że ten kolor to symbol zdrowia :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTakie salatki lubie bardzo ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńMam pytanie jakich warzyw nie możba jeść przy hoszimoto?
OdpowiedzUsuńWygląda super :)
OdpowiedzUsuńobłęd na talerzu! mniaaam
OdpowiedzUsuń