środa, 4 marca 2015

Zielona sałatka z awokado i orzechami

Szybka i prosta zielona sałatka - idealna na lunch, kolację lub dodatek do mięsa czy ryby. 
Pełna zdrowia: alkalizująca, pełna witamin i składników mineralnych. Polecam :)

SKŁADNIKI:
1 garść miksu sałat
1 garść świeżego szpinaku
1/2 miękkiego awokado
2-3 różyczki ugotowanego brokuła
5-6 orzechów włoskich
dressing: 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 3 łyżeczki oliwy z oliwek

Sałaty wyłóż na talerz. Dodaj pokrojone awokado, różyczki brokuła i posyp orzechami.
Składniki dressingu dokładnie wymieszaj. Polej sałatką przed podaniem.

Smacznego :)



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam połączenie awokado z orzechami włoskimi mmm... I jak zielono na talerzu, a wiadomo, że ten kolor to symbol zdrowia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie salatki lubie bardzo ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mam pytanie jakich warzyw nie możba jeść przy hoszimoto?

    OdpowiedzUsuń