środa, 13 maja 2015
Sałatka ryżowa z kurczakiem i mango
Bardzo prosta, szybka i dietetyczna sałatka z ryżem, kurczakiem i mango. Można do niej dodać także rodzynki, suszoną żurawinę, orzechy czy gęsty jogurt. Idealna na lunch do pracy. Do jedzenia na ciepło lub zimno.
SKŁADNIKI- 2 porcje:
100 g brązowego ryżu
1 średnie mango
1 większa pierś kurczaka
sól, pieprz
opcjonalnie: rodzynki, orzechy, jogurt naturalny
Kurczaka pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mango obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pychotka
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńPołączenie mięsa (białka) wraz z owocem może okazać się trudne do strawienia dla naszego żołądka. Owoce zjedzmy najpóźniej 20 minut przed głównym posiłkiem. O łączeniu pokarmów dużo mówi dr Tombak, a także znany i ceniony dietetyk Jacek Kucharski. Polecam
OdpowiedzUsuń