Naleśniki bezglutenowe z ricottą polane złocistym miodem - idealne na śniadanie, podwieczorek - a właściwie o każdej porze dnia :) Pyszne!
SKŁADNIKI na 6 dużych naleśników:
360 ml mleka roślinnego (dałam ryżowe)
2 jajka
60 g mąki kukurydzianej
40 g mąki ryżowej
80 g mąki gryczanej
1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
1 op. serka ricotta
opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą i odstaw na kwadrans. Jeśli ciasto będzie za gęste dolej kilka łyżek wody.
Smaż cienkie naleśniki na bardzo gorącej patelni ( ja smażyłam beztluszczowo).
Naleśniki posmaruj serkiem ricotta i polej miodem.
Smacznego :)
Naleśniki porządnie nadziane to naleśniki zasługujące na miano najlepszych! :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki, ale z ricottą jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com
Prezentują się bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń