
Bardzo Zdrowo i zielono :)
Kasza gryczana niepalona z dodatkiem warzyw. Proste i szybkie danie może być podawane na ciepło i zimno, jako dodatek do mięsa lub ryby lub jako samodzielne danie np. z dodatkiem cieciorki czy fasoli. Idealne na wykorzystanie nadmiaru kaszy. Smaczne i zdrowe :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 szklanka ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej
1 mały brokuł
1 szklanka fasolki szparagowej (użyłam mrożonej)
1 szklanka zielonego groszku (użyłam konserwowego)
sól, pieprz
opcjonalnie: ocet balsamiczny
Brokuła podziel na różyczki i ugotuj. Fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kaszę wymieszaj z warzywami. Dopraw do smaku.
1 porcja zawiera średnio:
energia: 206 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 47 g
błonnik: 14 g
tłuszcze: 1,6 g

Bardzo lubię kaszę gryczaną z warzywną kombinacją :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :) Jakim aparatem wykonujesz zdjęcia?
OdpowiedzUsuńpyszne danie:)
OdpowiedzUsuńzdrowe i pożywne danie!
OdpowiedzUsuńZainspirowałaś mnie i już niebawem skorzystam z tego przepisu! ;)
OdpowiedzUsuń