![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM9jqZqKI3o8JNiLx4jcvharfo8XSuUlDJJsQoydwWW62xigfceUjLaurP9B9Qm0I3MXK5PdEa1sM1vYvGdUMLwSCrWStc0mWuG3fWcs7cHQURvH96-je6cfS2HXJjGFcOaZ8FLGtjeEHl/s640/kasza+zielona1.jpg)
Bardzo Zdrowo i zielono :)
Kasza gryczana niepalona z dodatkiem warzyw. Proste i szybkie danie może być podawane na ciepło i zimno, jako dodatek do mięsa lub ryby lub jako samodzielne danie np. z dodatkiem cieciorki czy fasoli. Idealne na wykorzystanie nadmiaru kaszy. Smaczne i zdrowe :)
SKŁADNIKI na 2 porcje:
1 szklanka ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej
1 mały brokuł
1 szklanka fasolki szparagowej (użyłam mrożonej)
1 szklanka zielonego groszku (użyłam konserwowego)
sól, pieprz
opcjonalnie: ocet balsamiczny
Brokuła podziel na różyczki i ugotuj. Fasolkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kaszę wymieszaj z warzywami. Dopraw do smaku.
1 porcja zawiera średnio:
energia: 206 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 47 g
błonnik: 14 g
tłuszcze: 1,6 g
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoHo3UwEZtILU8Ig_rHF77Q_1EhHIDnMt1Fpf8ZbwPXnuvA96HHZb4I4hG6j4cz0VI8gPpsmGi9v4xz50GnwBAq0MisxG7H1ORA7BdD3ZNDBYKzCIqLG10nwXRHfFDuoEWDKH8WJrWupt-/s640/kasza+zielona+1.jpg)
Bardzo lubię kaszę gryczaną z warzywną kombinacją :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :) Jakim aparatem wykonujesz zdjęcia?
OdpowiedzUsuńpyszne danie:)
OdpowiedzUsuńzdrowe i pożywne danie!
OdpowiedzUsuńZainspirowałaś mnie i już niebawem skorzystam z tego przepisu! ;)
OdpowiedzUsuń