czwartek, 29 października 2015
Ciasteczka z musli - bez glutenu i mleka
Przepyszne i chrupiące ciasteczka z musli. Bez glutenu i mleka. Lekko wilgotne w środku, nie za słodkie. idealne.... Jedynym ich minusem jest to , że nie da się nimi jedynie poczęstować....
SKŁADNIKI:
140 g musli z płatkami kukurydzianymi ( u mnie Nutrifree crunchy)
25 g chia
80 g ksylitolu
80 g oleju kokosowego
1 jajko
65 g mąki ryżowej drobnej
Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka spłaszczaj łyżką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ok. 12-14 minut.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńPlatki kukurydziane odpadaja ale siec innego wrzuci 😉
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie, ciekawe czy tak samo smakują :) pewnie sprawdzę w najbliższym czasie ;)
OdpowiedzUsuńNie miałam pojęcia, że nasiona chia mogą się znaleźć w takich ciasteczkach, ciekawe rozwiązanie. Ślinka cieknie na ich widok :)
OdpowiedzUsuńwygląda mega smakowicie ;) Super że krótko i zwięźle takie blogi lubie najbardziej ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zrobiłam :) trochę się rozleciało, ale pyyyszne!
OdpowiedzUsuńCiasteczka wyglądają zdrowo, ale i mega pożywnie!
OdpowiedzUsuń>foxydiet<
Myślę, że to jest trochę tak: 50% sukcesu to zakupy a 50% to zaopatrzenie naszej kuchni. Od dłuższego czasu walczę z nadwagą, która jest bardzo dokuczliwa i korzystam z różnych przepisów, które znajduję w necie np. ostatnio gotuję z http://kcalmar.com/blog/ i jestem zadowolona do tego ćwiczenia, dlatego cieszę się, że trafiłam na te stronę :)
OdpowiedzUsuńciasteczka pełne ziaren :),
OdpowiedzUsuńpzd ciepło http://fantastic-brand.blogspot.com/
UWAGA NA NASIONA CHIA! TEN PRODUKT JEST MOCNO SZKODLIWY, NIE BĘDĘ SIĘ WYMĄDRZAĆ ALE RADZĘ O TYM POCZYTAĆ!
OdpowiedzUsuńA do autorki, czy mogłabyś podawać zestawienie makro.