czwartek, 16 kwietnia 2015

Krewetki z jarzynami i makaronem shiritake

 
Krewetki z jarzynami i makaronem bezkalorycznym shiritake - danie bardzo proste i szybkie do przygotowania. Niskokaloryczne, zdrowe i lekkie. Polecam :)


Składniki na 2 porcje:
250 g krewetek tygrysich
1 op. warzyw na patelnię z przyprawą orientalną
1 op. makaronu bezkalorycznego shiritake np. Noodles
1 ząbek czosnku
chilli, pieprz ziołow, słodki sos chilli
olej kokosowy

Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krewetki oczyść. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż minutę i wrzuć krewetki. Podsmaż. Po chwili dodaj warzywa. Wszystko smaż razem przez kilka minut aż warzywa zmiękną - muszą jednak pozostać chrupiące. Danie dopraw do smaku i wymieszaj z przygotowanym makaronem.




8 komentarzy:

  1. Kolorowo, pysznie i egzotycznie :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. egzotycznie i kolorowo:) dla mnie pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pozdrawiam:
    Fit-healthylife.blogspot.comUwielbiam krewetki. Takie azjatyckie klimaty to mój smak.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ pyszności :) Ale ja jakoś nie mogę przekonać się do krewetek:(

    OdpowiedzUsuń
  5. To danie dla mojego męża:-)

    OdpowiedzUsuń